سواد جنسی

7 نکته برای پیشگیری از آزار جنسی کودک

بیایید با این سوال شروع کنیم، مهمترین وظیفه ی ما برای پیشگیری از آزار جنسی کودک چیه؟ به طور خلاصه:
اموزش درست و اصولی ، اگاهی ما از مسائل و سوالات کودک ، رابطه صمیمی ما با کود. گوش دادن فعال و همدلی، جواب درست و عکس العمل درست به کودک از مهترین پایه های اموزش سواد جنسی به کودک است. ، در مقاله زیر به چند نکته از مهمترین نکات اموزش پیشگیری از اسیب جنسی کودک میپردازیم:

1.باغبان باش نه نجار

یکی از مهم ترین نکات پیشگیری، داشتن علم فرزندپروری برای رابطه برقرار کردن عمیق و صمیمی با کودکه،چند وقت پیش کتابی راجب فرزندپروری و ارتباط با کودک میخواندم که اسم خود کتاب برایم جالب بود ( برای فرزندمان باغبان باشم یا نجار) نویسنده این کتاب متقعد بود ما با پذیریش نسب به کودکان به جای اینکه ان ها را مثل چوب ببریم و شکل دهیم ، با باغبانی و پرورش دست اجازه دهیم کودک همانطور که هست رشد کند، مهم ترین نکته ای که در رابطه شما با کودک تاثیر بسزایی داشتن پذیرشه ، پذیرش یعنی قبول کردن کودک همانطور که هست نه انطور که ما میخواهیم باشد ، وقتی شما پذیریش را با کودک خود تمرین کنید و نخواهید اون رو تغییر بدین این شروع رابطه بهتر اون با شما و شروع ساختن یک فرد قابل اعتماد برای کودک است. این باعث میشه کودک در مواقع بحرانی با شما حرف بزنه .و پنهان کاری نکنه.

2.کودکه نه سرباز وظیفه

برای پیشگیری از اسیب جنسی کودک باید به کودک اجازه ی انتخاب و مخالفت بدیم و این کار رو در زندگی روزمره تمرین کنیم ، بعضی ها از روی ناگاهی با تریبت کودک بله قربان گو و مطیع احساس خوبی میکنند،( نباید رو حرف بابا یا مامان حرف بزنی ، هرچی گفتم بگو چشم) در این مواقع کودک یادمیگرید حق انتخاب و مخالفت ندارد و موقعی که کودک توسط کسی مورد ازار جنسی یا جمسی قرار میگیرد اموزش ندیده مخالفت کند و این را حق طبیعی خود نمیداند، پس از این به بعد کلمه ی موافقی و یا مخالفی، سر زبانتان باشید و نظر کودک را از همان سن ها ابتدایی برای هر کار بپرسید
میخوای بریم پارک؟ موافقی بریم پارک یا مخالفی ، تو حق داری نظر بدی
امروز موافقی ناهار ماکارونی درست کنی ؟ اگر گفت نه ( اهان این یعنی مخالفی درسته؟)
باید بار ها و بار ها به کودک اموزش بدیم که حق مخالفت داره و این نکته رو مدام گوزش زد کنیم

3.هیچ رازی وجود نداره

تکرار کنید هیچ رازی وجود نداره، گاهی اوقات کودک در جمع دوستانه یا خانواده با جملاتی رو به میشه مثل اینکه ( این یک رازه ، به هیچ کس نباید بگی) به کودک یاد بدید هیچ رازی وجود نداره و همیشه میتونه هر چیزی رو برای شما تعریف کنه ، اگر میخواهید به کودک بگید که حرف ها و اتفاقات خونه رو به بیرون از خونه نبره کافیه بگید : حرف های تو خونه مون رو فقط به من و بابات بگو و به هیچ کس دیگه نگو ولی جنبه ی راز بودن رو از بین ببرد تا اگر کسی از طریقی اسیب یا سو استفاده ای از کودک کرد به خاطر راز بودن پنهان نکند

4. برای پیدا کردن جواب ها هیچ وقت به اینترنت بسنده نکنید

سایت من و مقالات من به علت دانش تخصصی و رواشناس بودنم علمی و قابل اعتماد ولی در پیدا کردن جواب های کودک ، یا پیدا کردن راه حل های سواد جنسی به سایت ها و انجمن ها اعتماد نکنید اگر راجب سوال شما دوره ای یا محصولی یا مقاله ای در سایت ما نبود بهترین روش ارتباط گرفتن با یک متخصص یا خواندن کتاب است ، به توصیه های اینترنتی و بدون منبع ، اعتماد نکنید.

5.از بلد نبودن جواب ها نترسید

اگر کودک سوالی پرسید که جوابش را نمیدونستید نگران نشید فقط کافیه بهش بگید من نیمدونم به مامان وقت بده میرم بهترین جواب رو پیدا میکنم و بهت میگم برای مثال کودک از شما سوال میکنه سکس چیه ؟ نترسید.جواب : مامان به من وقت بده بهترین جوابو بهت میدم فقط بایداجازه بدی برم از دکتر بپرسم و یه مقدار کتاب بخونم تا جواب رو پیدا کنم و بعد باهم صحبت کنیم و با پیگیری کردن و رسیدن به جواب ، خودتان جواب را به کودک میدید، نباید منتظر بمونید که کودک پیگیری کنه یا یادش بره یادش بره.

6.عکس عمل و زبان بدن درست

مراقب پاسخ ها و حالات بدن و لحنتون باشید نشون ندید هیجانی شدید مراقب باشید اروم و ریکلس باشید مثلا دید داره دکتر بازی میکنه یا اتفاقی براش پیش اومده داره بهتون میگه حتمن مراقب باشید اروم باشد و حس ترس به کودک ندین مراقب واکنش بدنی باشید یادتون باشه کلام رو همه میتونن کنترل کنند ولی واکنش بدنتون و نباید به کودک حس ترس و اضطراب وارد بشه.

7.حقوق کودک رو بشناس و بهش اموزش بده

اصلا کودک ما میدونه چه حقوقی داره؟ یه کتاب هست حقوق کودک من در این کتاب که بر اساس پیمان نامه بین المللی حقوق کودکان تنظیم شده به کودک اموزش میدهد که چه حق هایی دارد مثلا به کودک اموزش میدهد که، تو حق داری مخالفت کنی ،حق داری اجازه ندی وسالیت رو کسی برداره حق درای کمک بخوای، حق داری اشتباه کنی، حق داری خسته باشی،حق داری عصابی باشی، حق داری کاری رو بکنی و پشیمون بشی، کودک با دونستن حق خودش میتونه از خودش بهتر دفاع کنه پیشنهاد میکنم کتاب رو تهییه کنید و از حقوق کودک با اسم خودش یک تابلو تهیه کنید و در اتاق یا محل رفت و امد خانه نصب کنید.

مشاهده بیشتر

hamid rezaei

حمید رضایی هستم . روانشناس بالینی .و روی موضوعاتی پژوهش و تحقیق میکنم که نیاز اساسی جامعه است ، موضوعاتی که هیچ کس درمورد اون به ما چیزی نگفته و اگر هم گفته راهکار های اشتباه به ما داده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا